webbebek.com - Hekim Forum
  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş

Tüpbebek Uzmanımız
 webbebek.com - Forumlar | HEKİM FORUMLARI | Tüpbebek Uzmanımız
Konu: fsh Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
yazarkasa
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1

Alıntı yazarkasa Cevaplabullet Konu: fsh
    Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2010 Saat 05:53
normal fsh değerleri ne olmalıdır diye araştırırken bu siteyi keşfettim iyiki denk gelmişim bir ilçede oturduğum çin her istediğimde doktora gitme fırsatım olmuyor böyle bir sitede yardımcı olduğunuz ççn ayrıca tebrik etmek istiyorum sizi.
hocam ben 26 yaşındayım 3 aylık evliyim bebek istiyoruz hiç korunmadık son adetimde fsh testi yaptırdım 9.5 çıktı bu değer yüksek midir?
ayrıca son iki aydır adetlerim 1-2 gün geriye gidiyor normalde düzenlidir ama. ve son iki aydır adetim bttikten sonra göğüslerim hassaslaşıyor ve büyüyor adet olana kadar 15-20 devam ediyor bu normal midir?
şimdiden çok teşekkür ederim.
IP
sevincege
Uzman
Uzman
Simge
Tüpbebek Uzmanı

Gönderilenler: 6501

Alıntı sevincege Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2010 Saat 08:59

sayin yazarkasa, FSH degeriniz cok cok az yuksek. Normal deger 7.5. Durumunuz normal. ve saglikli.

Sevgi ve saglikla kaliniz.
Emb. Dr. Sevinc Ege
JinePOL Kadin Sagligi ve Tupbebek Merkezi
IP
estirina
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 6

Alıntı estirina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Şubat-2010 Saat 23:35
merhabalar dr.hanım,

5 yıldır evliyim 4 yıl bebek düşünmedik korunduk (ilaçsız)son 1 yıldır deniyoruz fakat bir sorun olduğunu düşünerek dr a gittim ultrasonla baktı ve yumurtalıklarımda ufak 2 kist olduğunu ama progestan adlı ilacı 5 gün kullanarak bir dahaki reglime kadar sorunun muhtemelen ortadan kalkacağını söyledi ve reglimin 3. günü için yaptırmam gereken testler vardı.denileni yaptım testlerimi yaptırdım.

TSH 1,54
LH 7,39
FSH 15,12
prolaktin 10

sonuçlarımı telefonda aldım ve dr um bana FSH değerim bu kadar yüksek olduğu için erken menopoz ve tüp bebek bile hayal olabilir dedi. yaşım 29 .laboratuvar hatası ihtimaline karşın testleri yineleyeceğiz.siz de değerlerimi yorumlarsanız sevinirim ve şunu merak ediyorum bundan sonraki süreçte beni neler bekliyor zaman olarak , madden ve en önemlisi manen ?

teşekkürler..
IP
sevincege
Uzman
Uzman
Simge
Tüpbebek Uzmanı

Alıntı sevincege Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Şubat-2010 Saat 23:37
sayin estrina,
Evet FSH degriniz yuksek. Sinir deger 14 dur. Bu deger her aya farkli olabilir. Dusuk oldugu aydada gebe kalabilirsiniz. Bu kadar stress yapmayin. Genede cok vakit gecirmemenizi ve yardimla ureme yontemlerini denemenizde fayda var. Size onerim yumurtaliklarinizda yumurtalarinizin kalite sini artirmaniz icin bitkisel destek tedavi alabilrisiniz. Bu konuda bilgi almaniz icin beni arayabilirsiniz. Carsanba gunleri ucretsiz goruse randevusu alabilirisiniz.
 Sevgi ve saglikla kalin.
Emb. Dr. Sevinc Ege
JiePOL kadin sagligi ve Tupbebek Merkezi
www.kadindogum.com
sevinc.ege@gmail.com
IP
estirina
Üye
Üye
Simge

Alıntı estirina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2010 Saat 19:35
Orjinalini yazan: sevincege

sayin estrina,
Evet FSH degriniz yuksek. Sinir deger 14 dur. Bu deger her aya farkli olabilir. Dusuk oldugu aydada gebe kalabilirsiniz. Bu kadar stress yapmayin. Genede cok vakit gecirmemenizi ve yardimla ureme yontemlerini denemenizde fayda var. Size onerim yumurtaliklarinizda yumurtalarinizin kalite sini artirmaniz icin bitkisel destek tedavi alabilrisiniz. Bu konuda bilgi almaniz icin beni arayabilirsiniz. Carsanba gunleri ucretsiz goruse randevusu alabilirisiniz.
 Sevgi ve saglikla kalin.
Emb. Dr. Sevinc Ege
JiePOL kadin sagligi ve Tupbebek Merkezi
www.kadindogum.com
sevinc.ege@gmail.com

çok teşekkürler bilgilendirmeniz ve nezaketiniz için..iyi çalışmalar..
IP
estirina
Üye
Üye
Simge

Alıntı estirina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Şubat-2010 Saat 23:57
merhaba Sevinç Hnm,

bu defa sizden yardım almak istediğim kişi teyzem.teyzem 47 yaşında ve uzun yıllar avrupa da bebek için tedavi gördü.7 kez tüp bebek 8 kez aşılama geçirdi.maalesef sonuç hep olumsuz oldu.şimdi yeniden 1 kez daha denemeyi düşündü ve tüp bebek merkezine gitti yaşından dolayı şansının düşük olduğu ancak %5 ihtimal verilmiş kendisine ve kafası çok karışık.ihtimalin düşük olması ve geçmiş tedavilerden dolayı ümidi kırıldı fakat yine de kararsız .benim size danışmak istediğim bütün eğrisi doğrusuyla son 1 kez daha denemeye değer mi dersiniz ?

teşekkürler..
IP
alis.sa
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 5

Alıntı alis.sa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Şubat-2010 Saat 03:16
Sevinç Hn. lütfen yardımcı olun bana. 33 yaşında, 3,5 yıllık evliyim. 1 sene kadar denedik olmayınca tüm tahlilleri yaptırdık, spermiyogram rahim filmi hormon v.s. Dr hiç bi sorun yok demişti, yumurta takibi sonucu yumurta gelişimi de çatlaması da normaldi.  Sonraki ay eşime keçiboynuzu kürü yaptım, kendimde bal+tarçın+çörekotu karışımı yedim ve o ay hamile kaldım, 6,5 haftalıkken kendiliğinden düştü. Üzerinden 1 yıl geçti ve hala çocuk yok.
   Adetlerim düzensiz, 3-5 gün erken oluyordu bazen, en son 12 gün sürdü ve 10 gün sonra tekrar adet oldum. Dr ultrasonla baktı hiçbi sorun yok dedi, yumurtan çatlamış dedi. Hormon testi istedi ve klomen verdi yumurta takibi olacak. Size tahlil sonuçlarımı yazıyorum, lütfen durumumu değerlendirir misiniz, test sonucum yeni daha, klomen bitince Dr. gidicem. Uzun yazdım kusura bakmayın, şimdiden çok teşekkür ederim
  1 sene önceki tahlil (Adet 3. günü)
FSH         2,0
LH            6,2
Prolaktin  7,0
TSH          4,2
Free T3    4,15
Free T4    1,90
Bugünkü test sonucu (Adet 3. gün)
FSH         10,06
LH            6,71
Prolaktin  13,51
TSH          2,13

IP
alis.sa
Üye
Üye
Simge

Alıntı alis.sa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Şubat-2010 Saat 03:22
Seviç Hn. sormayı unuttum, bal+ tarçın+ çörekotu karışımı FSH dengeliyor mu acaba, benim sorunum FSH dengesizliği olabilir mi? Eğer erken menopoz yada yumurtalık yetmezliği v.s. olsa doktor direk söylerdi. Sadece bana dediki FSH 2 çok düşük belki sebebi bu olabilir, bidaha test yaptır. Ben bide o karışım yüzünden düşük oldu diye düşünüp yeniden o karışımı yapmaya cesaret edemiyorum, sizce bi ilgisi var mıdır?
Çok uzun sordum, kusura bakmayın umarım cevapsız bırakmazsınız, herşey gönlünüzce olsun, mutlu huzurlu ve sağlıklı günler dilerim..
IP
sevincege
Uzman
Uzman
Simge
Tüpbebek Uzmanı

Alıntı sevincege Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Şubat-2010 Saat 16:53
Sayin estrina, Teyzeniz Klinikte neden beni gormedi ben anlayamadim. Benilede gorusup detayli bilgi alabilirdi. Sansi azda olsa denemek gene onunda hakki. tekrar gorusmeye beklerim. Beni 0532 5244750 den arayabilir yada sekreterden benden  randevu alabilir.
Benim gorusmelerim ucretsiz. En azindan jinekologdan ne kadar sasi oldugu ve datyli bigisini alirdim.
Sevgi ve saglikla kalmanizi dileirm.
 Emb. Dr. Sevinc Ege
JinePOL Kdin Sagligi ve Tupbebek Merkezi
www.kadindogm.com
sevinc.ege@gmail.com
IP
sevincege
Uzman
Uzman
Simge
Tüpbebek Uzmanı

Alıntı sevincege Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Şubat-2010 Saat 16:57
Sayin alissa,
bence laboratuar hatasida aolabilir. Cok dusuk yada yuksek oldugunda FSH degeriniz doktorunuz bun USG ile degerlendirmedi mi?
Laboratuarda her zaman hata olabilir. Bitkisel tedavilerin bicak gibi etkisi hicbir zaman olmaz. 2-3 ay sonra etki eder. ki sizin sorununuzla bir ilgisi yok. Yumurtalik rezervi ayri birsey.Sevgi ve saglikla kalmanizi dileirm.
 Emb. Dr. Sevinc Ege
JinePOL Kdin Sagligi ve Tupbebek Merkezi
www.kadindogm.com
sevinc.ege@gmail.com
IP
alis.sa
Üye
Üye
Simge

Alıntı alis.sa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Şubat-2010 Saat 17:39
Merhaba Sevinç Hn,
 Evet Dr. USG ile değerlendirdi 2 hafta önce. O zaman FSH düşük olan test sonucu vardı elimde. Yani FSH 10,06 olan değeri henüz görmedi, çünkü bu testi devlet hastanesinde yaptırdım. USG bakınca sorun yok, yumurtan da bugün çatlamış dedi.Klomen bitince kendi Dr.uma gideceğim, 4 sene olacak uğraşıyoruz hala çocuk yok, nedeninin bir türlü anlamış değilim. Günlerim araştırmayla geçiyor, HSG sorun yok, sperm tahlili sorun yok, hormon değerleri de size yazdığım gibi. Sizce FSH tek başına gebe kalmayı engeller mi? Sizce napmalıyım, çaresizce beklemek kahrediyor beni, eşim 40 yaşına geldi, zaman kaybetmek istemiyorum artık. Klomen cevapsız kalırsa direk tüp bebek mi olacak, napıcam ben?
   Tek başına FSH inişi çıkışı Yumurtalık rezervinde azalmaya işaret eder mi?
   Bide FSH 10,06 değeri iyimi kötü mü?
  Yanıtsız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
IP
sevincege
Uzman
Uzman
Simge
Tüpbebek Uzmanı

Alıntı sevincege Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Şubat-2010 Saat 12:46
Merhaba sayin alis.sa'
FSH 10 la gebe kalan var. Ancak basari oranindan ziyade yumurta kalitesinin bozuk olmasi sonucunuzu etkiliyordemektir. Yumurtaliklarinizin gorunumu iyi ise mesele yok. aslinda size cok laboratuar sonucunu dikkate almasinizda yumurtalmanizi ve yumurtaliklarinizi destekleyen L arginin ve vitamin karisimini bitkisel bir tedavi ile desteklemenizizn size yarari olur. Zarari olmaz.
Sevgi ve saglikla kalin.
Emb. Dr. Sevinc Ege
JinePOL Kadin Sagligi ve Tupbebek Merkezi
IP
estirina
Üye
Üye
Simge

Alıntı estirina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Şubat-2010 Saat 00:44
Cevabynyzy okudum te?ekkürler, numaranyzy teyzeme iletece?im. Ayryca kendisi istanbulda de?il antalyada bir tüp bebek merkezine gitti. Kendisinin sizinle konu?masy daha sa?lykly olacak sanyrym. Ylginiz için te?ekkür ederim. 
IP
sevincege
Uzman
Uzman
Simge
Tüpbebek Uzmanı

Alıntı sevincege Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Şubat-2010 Saat 22:24
Sevgi ve saglikla kalin.
Emb. Dr. Sevinc Ege
JinePOL kadin saligi ve Tupbebek Merkezi
www.kadindogum.com
sevinc.ege@gmail.com
IP
alis.sa
Üye
Üye
Simge

Alıntı alis.sa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Şubat-2010 Saat 00:48
Sevinç Hn. yine ben. Bugün USG sonucu Dr. yumurtalık rezervinde azalma var dedi. Zaten günde 2 adet 5 gün süreli klomen kullanmama rağmen, sadece 1 yumurta gelişmiş, oda yeterli büyüklükte değilmiş. Bir sonraki adetin 3. günü yine klomen, günde 4 adet 5 gün süreli ve ardından çatlatma iğnesi olacak. Yine gebelik olmazsa aşılama olacakmış. Aslında direk aşılama dedi ama sonra vazgeçtik, bi kez daha deneyelim dedik. Ama ben çok şaşırdım yumurtalık rezervinde azalma var deyince, çünkü daha 20 gün önce baktığında bişey dememişti, 20 gün içinde mi azalma olmuş anlayamadım.
      Ne yapmalıyım sizce, aşılama da klomen de şansı düşükmüş, direk tüp bebeğe mi yönelmeliyim, çok korkuyorum çocuğum olmayacak diye, nolur yardımcı olun.
 Bide eşimin spermiyogram ileri hızlı %5 değerdi size de yazmıştım değerleri. İleri hızlı değeri çok düşükmüş, o nedenle aşılama demişti Dr.
Çok teşekkür ederim şimdiden, ayrıca verdiğiniz cevaplar iç
in de çok sağolun, elleriniz dert görmesin. İyi çalışmalar..
IP
sevincege
Uzman
Uzman
Simge
Tüpbebek Uzmanı

Alıntı sevincege Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Şubat-2010 Saat 07:00
Sayin alis.sa'
Oncelikle yasiniz kac. Yumurtalik rezervi adetin 2. gunu Usg kontrolunde anlasilir. Ve hatta tedavi ona gore verilir. Asilamanin basari orani dusuktur. Bunu etraflica ve detayli konusmak icin benden ucretsiz gorusme randevusu alabilirsiniz.
Esinizde  sperm hareketliligi artmasi icin ilac verebilirim.
Sevgı ve saglıkla kalınız.
Emb. Dr. Sevınc Ege
JınePOL Kadın Saglıgı ve Tupbebek Merkezı
IP
feyyyza
Üye
Üye
Simge

Alıntı feyyyza Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Şubat-2010 Saat 19:46
merhabalar sevinç hanım   öncelikle yaşım 21. pco hastasıyım.son hormon tahlilim şöyle: FSH:6.95   LH:10.14    TSH:4.69    SONUÇLARIM normal mi? ne olur yardımcı olur musunuz*eşimde sorun yok hamilelik için engel var mı? ne olur ama ne olur yardımcı olun
IP
sevincege
Uzman
Uzman
Simge
Tüpbebek Uzmanı

Alıntı sevincege Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2010 Saat 15:56

Sayin feyza,

Burada yazdığınız hormon değerlerinizde bir anormallık görünmüyor. FSH değeriniz sağlıklı. PKO hastası oldğunuz belli. Doktor kontrolünde gebe kalma şansınız var.
Sevgi ve sağlıkla kalmanızı dilerim.
Emb. Dr. Sevinç Ege
JinePOL Kadın Sağlğı ve Tüpbebek Merkezi
IP
estirina
Üye
Üye
Simge

Alıntı estirina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2010 Saat 01:21
Merhabalar Sevinç Hanım,

benim FSH değerim 15,2 den 10,4 e düştü bu ay umarım bu düşüş düzenli seyreder. fakat benim kafama takılan bişey var ben çok sık idrara çıkıyorum.böbreklerimle ilgili herhangi bir rahatsızlığım olduğunu sanmıyorum ama bu durumun gebeliği olumsuz etkilediğini duymuştum.böyle bişey olabilir mi ? yani gayet sağlıklıyım ama bu durum aklıma takılıyor.teşekkürler..
IP
sevincege
Uzman
Uzman
Simge
Tüpbebek Uzmanı

Alıntı sevincege Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2010 Saat 17:13
SH degeri her ay farkli salinimda olabilir. Duzer de yukselirde..  Size genede bitkisel tedavi oneririm.
Sevgi ve saglikla kalin.
Emb. Dr. Sevinc Ege
JinePOL Kadin sagligi ve Tupbebek Merkezi
www.kadindogum.com

IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla